You are currently viewing לא כל מלפפון נהיה סלט – מולי
סלט

לא כל מלפפון נהיה סלט – מולי

 

סלט

מאחר ואוהד ס"א הגיב על הפוסט שפרסמתי (בשל תגובתו) במילים "לא כל מלפפון נהיה סלט" וגרם לי לחשוב, "לפלזף" כפי שכינה זאת יוסי אבטיח.

ואז, מאחר וגם רימשוט שאל בתגובתו "ממתי מלל של תגובה הופך לפוסט?" וקיבל את תגובתו של K_700 שטענה כי "עונת המלפפונים… כל מלפפון נהיה בעל טור", הרי חשתי חובה לעצמי לפרסם טור שיעסוק בענייני מלפפונים… ו…סלטים.

כל סוּ-שף (ומאמן) מתחיל יודע שהחלק החשוב ביותר בסלט הוא לבחור את המרכיבים. נכון, לעתים אתה משתמש במה שנותר לך במקרר מהעונה שעברה, אבל אפילו אז אתה בוחן כל מרכיב ומרכיב ומוודא שהוא לא רקוב. אתה אולי מוכן לקבל ירק או פרי שהוא אולי כבר לא בהכרח בשיא תפקודו, אבל אתה חייב שבתור מינימום: לא יהרוס את הסלט. אם אתה חש שהוא יהרוס את הסלט, אז או שאתה שם אותו בצד כדי להשתמש בו רק במידה ולא תהיה שום ברירה אחרת, או שאתה פשוט נפטר ממנו, זורק אותו לפח או מוכר אותו למי שמוכן לקנות מלפפון יד שלישית – לא מרופא.

אתה בוחן את היותר כבדים והמוצקים, את הדלעות, למשל, בוחן אם יש להם מלא-חורים; אתה בודק את המתוקים – כוכבי הסלט – את התותים למשל, ובוחן אם הם לא מתוקים מדי, אם הם לא מתנשאים מדי ומלאים מדי בעצמם,  וכך הם הורסים כל חלקה טובה בסלט.

אתה שם עין על החמוצים יותר, על אלו שמטרתם לנטרל את הטעמים האחרים,  ובמיוחד אתה מקדיש תשומת לב לרכיבי הרוטב, לאלו שמקשרים יחד את כל הסלט כמו העגבניות.

ותמיד נשארים לך המלפפונים שבחבורה. תראו, למלפפונים אין הרבה מדי ייחוד, הטעם שלהם חיוור ואפור יחסית, אך עדיין, יתרונם הוא שהם עושים את עבודתם נאמנה וממלאים את הקיבה, ובמיוחד שהם משתלבים בקלות עם כל האחרים.

ואולם, לא יודע אם יצא לכם לטעום מלפפון רקוב. האמינו לי, יותר גרוע מבננה דבשית, הרבה יותר גרוע מאפרסק רקוב, והטעם שלו- איכס בחזקת שמונה-עשרה. הטעם של מלפפון רקוב אחד בודד, דעו לכם, מצליח בקלות להרוס סלט שלם.

אז אתה בוחן את המרכיבים שנותרו במקרר מהעונה  שעברה ומחליט מה עוד צריך, ואז- יוצא לקניות.

יש כאלו שקונים מראייה, באינטרנט. הם נכנסים לאתר הפירות והירקות ובוחנים את המרכיבים הנמצאים בו. הם בודקים את התכונות של הפירות והירקות, בוחנים את המחיר ולעתים מזמינים פרי או ירק חדשים. נכון, בתחילה הם מזמינים למבחנים, לראות שהטעם הוא אכן מה שחשבו מראש, ואם הטעם והצבע ושאר התכונות מתאימים לסלט – הם מחליטים לקנות.

אחרים מכתתים את רגליהם בכל השווקים, עושים סקאוטינג בין הדוכנים, בוחנים בכל דוכן את הפרי שהם מבקשים ולבסוף רוכשים לעתים מאחת מקבוצות הדוכנים את הפרי הרצוי.

העשירים יותר מבין השפים מוציאים מכרז. הם יושבים רגל על רגל במשרדם, וסוכנים של כל הפירות והירקות באים אליהם ומציגים את מרכולתם. הם לוקחים כמובן בחשבון שאם הם רוכשים פרי או ירק בתיווך הסוכן,  המחיר יכלול גם את העמלה של הסוכן.

האמת, יש סלטים מכל מני סוגים. יש סלטים מתוקים, כאלו שמטרתם בראש ובראשונה לענג את הטועמים. יש סלטים שמטרתם היא קודם כל שהשף לא יפסיד עליהם כסף. בסלטים שכאלו, אגב, יקשה עליך למצוא פירות או ירקות נדירים ויקרים שטעמם משובח, כמהין למשל, שלרוב יגיעו מחוץ לארץ. יש סלטים שבהם השף מבקש להפגין את יכולותיו, הוא יבחר רק במוצרים האיכותיים והיקרים ביותר, חלקם תוצרת חוץ, והוא יקווה וידרוש שוב ושוב שכל טועם יחשוב תמיד שזו המנה המנצחת.

ולפעמים, לפעמים יש לך כוכב, פרי או ירק שטעמו מופלא ושאתה יכול לבנות את כל הסלט שלך סביבו. ישנם שפים בפריז הטוענים ששווה להוציא על כוכב שכזה אפילו 222 מיליון אירו, ושהוא שווה כל גרוש מהם. מה שכן, כשיש לך רכיב שכזה, סביר שאתה לא תשתמש ברכיבים פשוטים לסלט אלא תוסיף לרכוש עוד ועוד מרכיבים איכותיים במטרה שיהיה לך סלט מנצח.

אבל לעולם אל תשכח, שכדי שהכוכב שלך, הקרמבולה, יוכל לנצוץ ולהתבלט, בכל סלט אתה תמיד צריך לצדו את המלפפונים המשובחים שיעשו את העבודה השחורה ויאפשרו לכוכב לנצוץ, את המלפפונים שכן יהפכו לסלט…

 

בתיאבון.

 

מולי

איש של מילים: כותב סדרתי, עורך, מתרגם ופילוסוף של ספורט. אפשר לראות חלק ממה שפרסמתי כולל קישורים ליומן הקורונה ורשימת פרסומים כמו "על ספורט ומהויותיו", "מסע בעקבות אוהדים", "ליקוטי ספורט" ו- "בלוז של תקוות ומורדות - סיפורי קבוצת הניו אורלינס פליקנס 2015-2017" ורבים אחרים... באתר: https://hamuli4u.wixsite.com/muli4u
Subscribe
Notify of
49 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
מנחם לס
מנחם לס
14 באוגוסט 2017 6:24

היום עשיתי סלט ב-5 דקות מחסה טרייה מהגינה, מלפפון טרי מהגינה, ועגבניות טריות מהגינה (המיני עגבניות). ואז הכוכב: קוסברה. הרבה קוסברה. קצת שמן זית, לימון, מלח, ומעט אבקת שום,. חמש דקות ויצא גולדן סטייט ווריורס.

מנחם לס
מנחם לס
14 באוגוסט 2017 6:26
Reply to  מנחם לס

שכחתי בצל לבן (מהסוג המתוק)

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 8:42
Reply to  מנחם לס

עכשיו הדלקת לי את התיאבון… אבל אני אלך דווקא על מגו מאייה מהגינה. השנה יבול לא רע בכלל.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:55
Reply to  מנחם לס

כוסברה זה לא יותר מפיניקס/נטס. חסה טובה היא עכולה להיות ווריירס.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 19:18

*יכולה להיות

אסף
אסף
14 באוגוסט 2017 6:24

מצוין מולי ,אהבתי את הדימוי המקורי! שכחת גם את הפירות המטעים למיניהם ,אלו שנראים 222 מיליון דולר ומעולה מבחוץ אבל שחותכים ובאים להכניס לסלט מגלים שהם רקובים ומרקיבים את מי שסביבם…

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:53
Reply to  אסף

הם יכולים להיות גם מעולים ומצוינים. תלוי בטיב הסחורה הנתונה.

מנחם לס
מנחם לס
14 באוגוסט 2017 6:24

כאן קוראים לקוסברה CELANTRO

Berch
Berch
14 באוגוסט 2017 6:45

חכמה זה לדעת שעגבניה זה פרי
פיקחות זה לדעת לא להוסיף אותה לסלט פירות…

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 8:43
Reply to  Berch

ניסית????

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:31
Reply to  Berch

עגבניות שרי תמר יכולים להיות לא רעים גם בסלט פירות!

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:32

*יכולות להיות לא רעות.

מומי שאוהב חציל בטחינה
מומי שאוהב חציל בטחינה
14 באוגוסט 2017 7:28

מולי אתה חייב קורס אצל סילבי בהכנת סלטים
אצלה כל עגבניה בדרך לפח יוצאת מטבוחה וכל חציל יוצא אציל

שייקה
שייקה
14 באוגוסט 2017 7:40

נהדר מולי!

גיא הרשע
גיא הרשע
14 באוגוסט 2017 7:59

יפה!

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 8:39

יופי של מנה אפיים.
אולי הליצים יבינו את הרמז….

לגבי סלטים, בשלוש השנים האחרונות (אם מנחם מדבר על חסה…) שיניתי את הדיאטה שלי ואני משתדל להימנע מקמח עד כמה שאפשר. 3-4 פעמים בשבוע עם סלט גדול מאד וטונה , תפוחי אדמה פירות (הרבה) ותמרים (הרבה מאד!). אוכל 4 עד חמש פיתות בשבוע ופיצה (עם ירקות ופירות) פעם בשבוע. בשר 3 פעמים בשבוע. הפיגורה כמעט כמו שהיה כשהייתי חייל=אין כרס אבל יש ריבועים (לא כמו רונאלדו למי שראה את הסופר קלאסיקו אתמול…). נשנושים? פירות יבשים אגוזים שקדים, קצת שוקולד, קצת בירות קצת (מאד קצת) סינגל מאלטים.

פאקו
Admin
14 באוגוסט 2017 9:13

מנה אפיים?? לא רוצה לדמיין סלט עם זה.

עגל
עגל
14 באוגוסט 2017 13:22

רזי ברוך השב מגלות ארוכה!

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 16:26
Reply to  עגל

תודה עגל
בתיאבון.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:45

בטטה טובה יותר וטעימה יותר מתפו"א. הערך הגליקמי של תפו"א הוא גבוה כי הפחמימות שבו נהפכות בפה מיד לסוכר והערך הגליקמי של הבטטה נמוך כי הפחמימות שבה לא הופכות לסוכר מיד.
אין זה סותר שמי שאין לו בעיות השמנה יכול לאכול גם תפו"א אך בכל מקרה הבטטה יותר טעימה.

סלטים מומלצים הם סלט של סלק וגזר ופלפל אדום/צהוב/כתום ומלפפון ועם מיץ לימון;
חסה ותפו"א ומלפפון חמוץ וחלמון;
תירס ועגבניה ומלפפון חמוץ (יכול להיות שיש עוד משהו ששכחתי).
לשני הסלטים האחרונים (ולסלט חי) מוסיפים שמן זית/קנולה.
לסלט חי (ואולי גם לסלטים דלעיל) מומלץ להוסיף אגוזי מלך.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:51

לגבי מוצרי מאפה כמו פיתות מומלץ מאוד ורצוי מאוד לאכול רק כאלו מקמחים מלאים כי הם טובים יותר לעיכול ובעלע ערך תזונתי עם סיבים תזונתיים.
התהליך שהופך את הקמת ללבן הורס את הסיבים ההתזונתיים.

ולגבי שתייה, כל המוגזים אינם טובים למיעיים ומוצרי הקולה אף מסוכנים יותר ובייחוד למיעיים והם טובים לחיטוי אסלה ומתאימים לזה יותר מאשר לדתייה לבני אדם כי החומציות הגבוה שלהם רינה אובה למיעיים שלנו.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 13:57

*החומציות הגבוהה שלהם אינה טובה למעיים שלנו.

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 16:30

צודק לגבי הבטטה. אני קונה לפי הגודל בגלל העצלנות. אם יש בטטוץ גדולות אקנה בטטות אם יש תפוחי אדמה לבנים גדולים אלך עליהם ואם אדומים נו אז איקס למי שלא קלט המשפט האחרון מהכה את המומחה 🙂

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 19:20

צודק גם לגבי השתייה

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 19:21

וגם לגבי המאפים כמו פיתות

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 19:22

*יותר מאשר לשתייה

ד"ר הופמן
ד"ר הופמן
14 באוגוסט 2017 20:06

ממותקים אני שותה רק לעיתים אד רחוקות וקולה לא טעמתי כעשור אבל במחלקה קולה הולך חזק מאד ולא ברור לי למה היום במחלקה שאלתי דוקטורנט בריא בשר שאחז בבקבוק קולה האם זה מספק את מנת הסוכר החומצה וצבעי המאכל שכל כך דרושים לגופו? הוא כמובן חייך ואמר כן.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 22:20

*בשורה הלפני אחרונה צ"ל "שתייה" במקום "דתייה".

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
15 באוגוסט 2017 8:08

שיהיה שתייה דתייה כדת וכדין 🙂

עגל
עגל
14 באוגוסט 2017 13:25

אני מוגדר כמומחה בהכנת סלט. למדתי מהמטפלות שלנו בקיבוץ, שחלק גדול משגרת היום שלהן היה להכין לנו ערמות של סלט. עבודה די מרגיעה יש לומר . . .
הכי חשוב החיתוך הדק-דק.
אין לי הרבה סוגים שאני יודע לעשות, למעשה די מעט. אני תמיד עושה אותו סלט בדרגת מומחיות הכי גבוהה, וזהו.
לא מתעצל.
🙂

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 16:31
Reply to  עגל

אני עצלן בכל מה שקשור באוכל אז יש מכשיר להכנת סלט וזה חוסך זמן.

עגל שסבור שיש לפרק את ג"ס
עגל שסבור שיש לפרק את ג"ס
14 באוגוסט 2017 19:21

אם לא ממהרים אז חיתוך סלט זה כמו תרפיה, קצת כמו לצבוע קיר . . .

ד"ר הופמן
ד"ר הופמן
14 באוגוסט 2017 20:08

רגע אחד, כמה עגלים יש פה? חזירים? תרנגולים? ממש פינת החי.
אתה רוצה עוד סוג של תרפייה, תעשה מרתון של משחקי הכס… אחלה תרפייה 🙂

עגל
עגל
14 באוגוסט 2017 21:08

אותו העגל מאותה הרפת. בכל מחשב יש לי תמונה אחרת וחשבון אחר

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
15 באוגוסט 2017 8:09

העיקר סומסום צדק. גם סמי וסוסו 🙂

אסף
אסף
14 באוגוסט 2017 23:28
Reply to  עגל

מקצוענות נטו עגל! אין כל רע ההתמקדות בתחום ספציפי והבאתו לרמה הגבוהה ביותר.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 14:00

לגבי סחט פירות, אין לשים תפוז ובננה כי יש בבננה חומר (מינרל כנראה) שנוגד לוויטמין סי.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 14:00

*לגבי סלט פירות.

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
14 באוגוסט 2017 16:32

צריך לבדוק איך השרי בקומפוט. רשמתי.

אני רק שאלה
אני רק שאלה
14 באוגוסט 2017 21:21

למה בעצם זה חשוב לציין שאתה ד"ר?

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 22:21

מה שכתבתי לגבי שרי תמר זה היה בדיחה כי יש להן טעם מיוחד יותר מאשר השרי הרגיל.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 22:23

ובכל מקרה זה לגבי שרי תמר ולא לגבי עגבניות שרי רגילות שכצובן מיוחדות יוץר מעגבניות רגילות שביניהם עגבניות חממה הן היותר טובות.

ד"ר רזי הופמן
ד"ר רזי הופמן
15 באוגוסט 2017 8:11

מה שמגיע בלי ריסוס כי הריסוס הורג גם אותנו אבל הרבה הרבה יותר לאט…

avri
avri
14 באוגוסט 2017 17:08

התחלנו להחליף פה מתכונים? אני אוהב איך שהאתר הזה מתפתח… אפשר לשנות את השם ל ׳הופס: ספורט, מתכונים ומשמעות החיים׳. נקודה בונוס למי שמצליח לשלב את המילה בובס בפנים.

אשך טמיר המקורי
אשך טמיר המקורי
14 באוגוסט 2017 17:47
Reply to  avri

כבר הכנסת
משמעות החיים = בובס

avri
avri
14 באוגוסט 2017 17:58

צודק. יותר התכוונתי לדיוני היש-אלוהים-ואם-כן-מה-הוא-רוצה-מאיתנו שהתנהלו פה לאחרונה, אבל תכלס אתה צודק.
הבובס לדעתי זה הדבר היחידי שמפריד אותנו מלהיות מאמאזון בקיץ הזה. מה אם איזה מתכון אשך?

ד"ר הופמן
ד"ר הופמן
14 באוגוסט 2017 20:10
Reply to  avri

הלו, לא לגעת בסחורה.

הציפור הנדירה
הציפור הנדירה
14 באוגוסט 2017 22:39

השחיתות המוסרית של החיים!

MBK
MBK
15 באוגוסט 2017 0:06

ענק 😀